“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Quote of the Week (#7)

on sobota 7. dubna 2012

Týdenní meme, pořádané Judit.

!POZOR!
Níže uvedené úryvky mohou obsahovat spoilery.
Z organizačních důvodů je většinou výběr jen z jedné knihy.

HVĚZDNÝ PRACH 
- NEIL GAIMAN -


VTIPNÝ MOMENT
"Dát? Šel bych kvůli tobě do Indie, Viktorie Foresterová, a přinesl bych ti sloní kly a perly velké jako tvůj palec a rubíny jak vlaštovčí vejce.
 Šel bych do Afriky a přinesl bych ti diamanty velikosti kriketového míčku. A našel bych pramen Nilu a pojmenoval bych ho po tobě.
 Jel bych do Ameriky, do samého San Franciska, na zlatá pole, a nevrátil bych se, dokud bych tě nevyvážil zlatem. Pak bych je donesl sem a položil bych ti ho k nohám.
 Šel bych daleko na sever, kdyby sis to přála, zabíjel bych tam obrovské polární medvědy a pak bych ti přinesl jejich kýty."

ROMANTICKÝ MOMENT
Tristran se na ni zadíval, pak se začal usmívat. Neřekl nic. Ruce měl položené na jejích pažích. Stál před ní a jen se díval a díval.
"Jen abys to věděl, to je všechno," zašeptala hvězda a naklonila se k němu.
 V chladném jarním dešti se pak poprvé políbili. Tristranovi bušilo srdce v hrudníku, jako by bylo příliš malé, aby pojalo všechnu tu radost, již cítil. Když ji líbal, otevřel oči. Hleděl přímo do jejích nebesky modrých a v nich viděl, že neexistuje odloučení.

SILNÝ MOMENT
Mužík na něj pohlédl korálkovýma očima. "Protože to je jediný důvod, pro který je mládenec jako ty schopen udělat tu zatracenou pitomost, že překročí hranice Elfie. Z vašich krajů sem k nám přicházejí jenom básníci, zamilovaní a blázni. A ty zrovna jako básník moc nevypadáš a jsi - promiň, že to říkám, mládenče, ale je to pravda - obyčejnej jako drobky sýra. Takže jestli se moc nemejlim, musí v tom vězet láska."
"Protože," prohlásil Tristran, "každý zamilovaný je srdcem blázen a hlavou básník."

3 komentářů :

Myanmar řekl(a)...

Hvězdný prach je úžasná knížka! :) Četla jsem ji už nejméně 3x, a klidně bych si dala opakování :D

Dobrý výběr citátů, mimochodem :)

Destel řekl(a)...

I když jsem knihu četla, mám mnohem raději film, který se mi svým podání zdál vtipnější. V knize jsem to tak moc necítila.
Ale je to bezesporu dobrá knížka a jak už jsem kdesi psala. Konečně se taky podařilo stvořit film rovný knize.

Destel řekl(a)...

I když jsem knihu četla, mám mnohem raději film, který se mi svým podání zdál vtipnější. V knize jsem to tak moc necítila.
Ale je to bezesporu dobrá knížka a jak už jsem kdesi psala. Konečně se taky podařilo stvořit film rovný knize.

Okomentovat