“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Afternoon Tea For 2 (#7)

on pátek 31. srpna 2012

O CO JDE:
• Vezměte si dvě knihy dle vlastního výběru.
• Z každé z nich vybertu jednu postavu.
• Zdůvodněte, proč jste si vybrali zrovna je, proč byste chtěli vidět jejich schůzku.
• Zájemci mohou ještě nastínit svou představu o tom, jak by asi probíhalo setkání jejich hrdinů.

• více informací zde

 

KNIHY: série Harry Potter (J. K. Rowling) / série Percy Jackson a Olympané (R. Riordan)
POSTAVY: Harry Potter / Percy Jackson

PROČ JSEM SI VYBRALA TYTO POSTAVY:
Všichni jsme věděli, že dřív nebo později by k tomuhle setkání došlo. O sérii Percyho Jacksona se někdy tvrdí, že je takovou náplastí po Harrym Potterovi - mnoho HP fanoušků by Percymu určitě mohlo přijít na chu, po dočtení i této řady můžu však říct, že jsou to jedinečné knihy se svým jedinečným světem, který má co nabídnout, proto bych je radši s HP neporovnávala. Oba hrdiny jsem si ale vybrala právě proto, kolik toho mají společného - oba dva nikdy nezapadali, ostatní je brali jako potížisty, neočekávaně se dozvěděli o nadpřirozeném světě, v němž hrají důležitou roli, ať už úmyslně či neúmyslně vyhledávají dobrodružství, při kterých se svými nejlepšími přáteli čelí mnoha nebezpečným věcem. Jsou paličatí, odvážní, oddaní - jsou prostě z jednoho vejce. 

PRŮBĚH SETKÁNÍ:
Jak jsem už nastínila, obě postavy jsou hrdinové v pravém slova smyslu a oba jsou dokonce stejným typem hrdiny. Stejná nátura a povaha by v hodně případech mohla být spíše nevýhodou, ale zrovna tohle setkání bych nazvala výjimkou a s klidným srdcem bych to riskla. Jak Percy, tak i Harry jsou milí kluci, kteří nemají problém spřátelit se. Možná by došlo na nějaké to poměřování sil mezi kouzelnou hůlkou a mocí Poseidónova potomka, ale vesměs by šlo o takové to klučičí pošťuchování. Myslím, že Harry a Percy by si rozuměli velmi dobře a brzy by z nich byla silná dvojka, proti které by Voldemort a Kronos nezmohli vůbec nic.

3 komentářů :

Freckles řekl(a)...

Ano, tihle dva by se měli setkat! HP je moje srdcovka a Percy Jackson taktéž... A teď momentálně mám po Percym absťák a už se nemůžu dočkat druhého dílu Bohů Olympu. Bude to epické! :))

annejude řekl(a)...

Tak, tak. Harry je už prostě klasika naší generace:D Nejdřív jsem nevěřila, že by se mi Percy dokázal dostat pod kůži, ale tomu chaluhovému mozečku se to nějak podařilo:)
Já se k té nové sérii ještě nedostala, ale pochybuju o tom, že by Riordan zklamal:D

Freckles řekl(a)...

Naopak, přeplnil to ještě větší dávkou epičnosti! První díl byl na úrovni PJ5 a to tam ani (zatím) nebyl Percy. Aaaa, já se tak těším. :D

Okomentovat