“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

X vs. Y (#8) + výsledky (#7)

on sobota 25. srpna 2012
Už je to hodně dlouho, co se tu naposledy objevil příspěvek z tohoto soudku, takže pro menší oživení tu mám konečně novou anketu. Výsledky té staré už máte zřejmě vypálené do mozku, ale přeci jen pro jistotu tu zmíním, že

FILMOVÁ I SERIÁLOVÁ ADAPTACE 
získaly každá po 8 hlasech, tedy je to přesně padesát na padesát.

Nah, nemůžu říct, že bych upřednostňovala to nebo ono. U filmových zpracování to mám většinou tak, že se jim snažím vyhnout do té doby, dokud si nepřečtu nejprve knižní předlohu, tedy za předpokladu, že se jedná o knihu, která mě zajímá. V případě seriálu na tom ale netrvám, protože ty se kromě pár bodů málokdy drží děje v knize. Pro mě jsou ideální takové ty na klasických dílech založené miniseriály / filmy na části od BBC, které v tomhle zkrátka umí chodit. Nejsou to obvyklé seriály, které jsou protahovány na kdovíkolik desítek dílů, kde s knihou to má snad společný jen název, ani dějově osekané dvouhodinové filmy. Nejznámější, a které vám můžu i vřele doporučit, jsou asi Pride and Prejudice s Colinem Firthem a Jane Eyre. Momentálně jsem se zamilovala taky do jejich famózní moderní variace Sherlocka Holmese, tedy Sherlocka.

A co je novým tématem ankety? Vztahyyy. Schovejte si ty znuděné pohledy a zaduste své otrávené vzdechy, protože pravda je holt taková, že jedním z hlavních aspektů většiny YA knih je vrkání dvou zamilovaných hrdliček. Tentokrát se nebudu pozastavovat nad absurditou scénáře podívejme-se-na-sebe-a-zamilujme-se-na-život-a-na-smrt, ale dám vám vybrat ze dvou možných vztahů.

OD PŘÁTELSTVÍ K LÁSCE 
vs. 
OD NENÁVISTI K LÁSCE


Čemu v knihách dáváte přednost? Když jsou ti dva nejlepší kamarádi od útlého dětství a jejich vztah tak přeroste v jiný druh lásky, nebo když po příkladu Elizabeth a pana Darcyho na sebe štěkají a později se uplatní ono slavné, avšak na nervy lezoucí, "co se škádlívá, to se rádo mívá"?
Opět se neváhejte podělit o své názory níže a v anketě vpravo;)

2 komentářů :

Myanmar řekl(a)...

Osobně mám raději přechod z "přátelství", protože je to pro mě jako pro čtenáře daleko zajímavější :) Nenávist -> láska mi připadá o dost otřepanější, navíc málokterý autor to umí dobře zpracovat.

annejude řekl(a)...

I já mám radši tímhle způsobem vyvíjející se vztahy:) Je to pro mě realističtější, zajímavější a celkově i sympatičtější a jak správně říkáš, málo autorů se s tou druhou možností umí vypořádat s grácií:)

Okomentovat