“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Posuď knihu podle obalu (#22)

on neděle 22. ledna 2012
Týdenní meme pořádané Syki

UNEARTHLY
(UNEARTHLY #1)
- CYNTHIA HAND -


ANOTACE

Na začátku je chlapec stojící mezi stromy...

Clara Gardner se právě nedávno dozvěděla o tom, že je z části anděl. To, že jí v žilách koluje andělská krev, z ní nedělá jenom chytřejší, silnější a rychlejší než ostatní lidi (slovo, jak si stačila uvědomit, které se na ni už nevztahovalo), ale znamenalo to také, že má poslání, kvůli němuž byla seslána na zem. Přijít ale na to, o co že to vlastně jde, není zrovna jednoduché.

Její vize o běsnícím lesním požáru a přitažlivém cizinci ji zavedou do nové školy v novém městě. Když se seznámí s Christianem, z kterého se vyklube kluk z jejích snů (doslova), zdá se, že všechno zapadlo na své místo - a zároveň také ne. Protože je tu ještě jeden kluk, Tucker, který zase působí na Clařinu méně andělskou část.

Zatímco se Clara snaží najít si svou cestu ve světě, kterému už nerozumí, narazí na neviditelná nebezpečí a rozhodnutí, o nichž si myslela, že nebude muset nikdy dělat - mezi poctivostí a podvodem, láskou a povinností, dobrem a zlem.
Když se konečně oheň z jejích snů zažehne, bude Clara připravená čelit svému osudu?

• • •

Po Unearthly pokukuju už velmi dlouho. V prvé řadě zapracovala totiž obálka. No řekněte, není kouzelná? Strašně moc jsem si oblíbila tuhle barvu na hranici tmavě modré a temně fialové, která celému výjevu dodává ten správný tajemný a snový šmrnc. Modelka na pozadí skládajíciho se z přírodních prvků vypadá v dlouhých a jemně lesklých šatech úžasně. A to jsem ještě nazačala pět ódy na to písmo...bože, to písmo. Jen to samotné peříčko napovídá, o čem že kniha vlastně je. Ať už má na svědomí obálku kdokoliv, patří mu můj obdiv a chvála:)
Kniha by měla vyjít letos u nakladatelství CooBoo, takže uvidíme, zda propadnou tomuto bezchybnému coveru nebo vsadí raději na svůj návrh.

0 komentářů :

Okomentovat