“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

X vs. Y (#9) + výsledky (#8)

on čtvrtek 25. října 2012
Konečně nahradím anketu X vs. Y, která tu je na očích snad sto let, ale předtím, než to udělám, zaznamenejme pro budoucí generaci její výsledky, kdy na otázku "Kterému typu knižních vztahů dáváte přednost?" vyhrál s obrovskou převahou vztah

OD NENÁVISTI A ŠKÁDLENÍ K LÁSCE

Bohužel jsem si až pozdě všimla, že se mnou anketa přestala spolupracovat a celá se vynulovala, tudíž přesné skóre vám nemůžu tentokrát sdělit.

Od nenávisti
Jedním z mých nejoblíbenějších příkladů na toto téma bude zřejmě pár Lizzie Bennetová a Darcy - Austenové se nedá holt upřít, že už tenkrát v devatenáctém století věděla, co bude letět a těšit dívčí dušičky. Co si budeme nalhávat, tyto vztahy jsou mezi čtenáři dost populární, ať už pro svou dramatičnost, napínavost, mnohdy komické situace a výměny názorů nebo celkový vývoj. Pokud jste angličtináři, doporučuju knihu The DUFF od Kody Keplinger.

Od přátelství 
Jenže výše zmíněných milostných eskapád začínám být dost přejedená - v tomhle zřejmě patřím mezi onu menšinu, ale pro mě je mnohem zajímavější dějová linie, kdy se z dlouholetého upřímného kamarádství vyvrbí něco víc.  Společná historie, společná tajemství, společné vtipy, společné zážitky... až si nakonec uvědomí, že spolu chtějí sdílet i budoucnost - tomu já říkám lákavější romantika. Nějak jsem neměla asi šťastnou ruku, ale knih, kde by nejlepší kamarád nehrál druhé housle, jsem moc nečetla - momentálně si vybavím jen The Body Finder od Kimberly Derting, kde byste si nemohli vysnít lepšího hrdinu:)

To by tak na téma vztahů bylo asi vše a už nyní se můžete pustit do nového hlasování.

SÉRIE vs. SAMOSTATNÉ KNIHY

Podle mě celkem těžké rozhodování. 
Na jednu stranu se u oblíbených sérií velmi neradi vzdáváme skvělého příběhu a loučíme s oblíbenými postavami, avšak na tu druhou jsme někdy rádi, že autoři děj svých knih zbytečně neprodlužují a máme radost, když si po dlouhé době můžeme sednout k jednorázové knize, aniž bychom museli umírat u cliffhangeru a trápit se čekáním na pokračování.

Jak jste tedy na tom se sériemi a samostatnými knihami?


0 komentářů :

Okomentovat