“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Posuď knihu podle obalu (#21)

on neděle 8. ledna 2012

Týdenní meme pořádané Syki.

JANE
- APRIL LINDNER -


ANOTACE

Novodobé zpracování klasického příběhu o Janě Eyreové je současným milostným příběhem s dramatickou zápletkou. Jane Mooreová se po smrti rodičů vzdá studia na výtvarné škole a přijme místo chůvy malé holčičky, jejímž otcem je stárnoucí bývalý rocker. Dívka se sžívá s malou Maddy a chodem domácnosti Thornfield Parku, postupně začne podléhat kouzlu zkušeného podmanivého muže a poprvé v životě se zamiluje. Dům ale skrývá tajemství, které život všech obrátí naruby. 

• • •

Děkuju Nikki Finn, která na GR upozormila na nově objevenou obálku k moderní variaci Jany Eyrové. Knihu mám v plánu si pořídit, takže je jasné, že mě zajímalo, jak bude vypadat. A jak jsem s výsledkem spokojená? Ale jo, vydařil se, i když proti originálu, jenž jsem už v jednom příspěvku PKPO popisovala, bych také nic nenamítala. 
Cover je z části také v šedých odstínech, avšak zde se to nese v mnohem veselejším duchu. Působí to svěže a   mladá žena v šatech a kloboučku stojící ve světle, někde na polní cestě, mi připomínají léto. Jediné, co mi  překáží, tak je ten zvláštní okřídlený ornament, značící zřejmě bránu? Nevím, moc se mi to tam nehodí a ruší to ten klidný dojem.

2 komentářů :

Syki řekl(a)...

Mně osobně takhle česká obálka ani nevadí, líbí se mi dokonce víc než originál. Ani ten ornament mě neruší, přijde mi to takové... jakoby slavnostnější, nevím, jak to popsat. Ale obálka knihu nedělá, že... takže jsem zvědavá, co z toho bude :)

Jana řekl(a)...

Kniha zní zajímavě, ale jsem zvědavá na to, jak bude napsaná...
Hunger Games zbožňuju, takže chápu tvojí volbu :D
Přeju hodně štěstí u mě v soutěži i s blogováním :)

Okomentovat