“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Dvojice, která mě asi pronásleduje!

on sobota 14. července 2012
To, že občas...eh, dobrá, často trpím přehnanou paranoiou, je u nás doma všeobecně známá věc. Namísto podezřelých chlapíků, před kterými utíkám na druhou stranu ulice, imaginárními odstřelovači na střechách a podivnými dodávkami, se můj vnitřní alarm rozezvučel doma, světe div se, při brouzdání knižními blogy a stránkami. Stala jsem se snad terčem pronásledování Pepeho a Sztelly?

Kohože? Ale no tak, i vy je znáte... jen to nevíte.


Maďarský pár Pepe Toth and Sztella Tziotziosz se zřejmě poprvé objevil na obálkách úspěšné série Lux od autorky Jennifer Armentrout, která se dvojicí dokonce udělala na svém blogu rozhovor, kde se o nich můžete dozvědět víc. Výrazné knihy o mimozemšťanech se mi vryly do paměti docela snadno už jen díky té reklamě, které se jim dostávalo na zahraničních blozích požehnaně.




Pak jsem ale tyhle dva začala vídat coby cover modely nějak častěji. Začaly se mi zjevovat na hlavní stránce GoodReads, když si mí GR přátelé přidávali do svých poliček sérii Significance od Shelly Crane, respektive druhé pokračování Accordance, u něhož jsem dumala nad tím, proč jsou mi ty tváře tak povědomé - takové to nutkání, kdy už to ani tak člověk nechce vědět proto, že by ho to zajímalo, ale spíš  proto, aby se zbavil té vtíravé myšlenky, která mu nedovolila uvažovat nad něčím jiným.


Když jsem se s nimi opět shledala na jednom blogu, tentokrát na paperbacích How To Ruin z pera Simone Elkeles, už jsem si mírně bručela pod vousy, jestli Američanům docházejí lidi, co by byli ochotní zapózovat.

Dalším překvapením pak byl nový počin Abbi Glines trilogie Existence, protože koho to hned nevidím? To už mi nedalo a musela jsem se vydat na průzkum, abych zjistila, co jsou tihle dva noví obálkoví miláčci ovládající svět zač, nebo spíš, kde všude je ještě uvidím, abych si tím šokem prošla rovnou a naráz.

Řekněme, že obzvlášť sladká tečka a završení této mé výpravy se schovávalo tam, kde to i všechno začalo: na GoodReads, kde si můžete TADY prohlédnout seznam čítající zatím 46 knih, na nichž jsou v různých podobách zvěčněni Pepe se Sztellou. Většinou se jedná o self-published e-booky, ale stejně - mám dojem, že tu máme krále a královnu coverů. 

A malý bonus na závěr: chcete-li se stát fanoušky na jejich fan stránce (ano, už i ta existuje!) máte možnost tak učinit TADY - v tom případě si vás budu ale hlídat.

4 komentářů :

Sašenka řekl(a)...

O môj bože :D :D si robíš srandu :D ako nehovorím že sú škaredý pár, ale aby boli nacapení všade kam sa pozrieš... desivé :D :D

annejude řekl(a)...

No že jo? Krásný pár to oni jsou, o tom žádná, ale právě to stalkerství nahání hrůzu:D

moira řekl(a)...

jelikož mi tenhle typ obálek nahání hrůzu a instinktivně se vyhýbám knihám s podobným coverem, ani jsem si to neuvědomila. Ale skvělý článek, máš pravdu - děsivé. :D

Elizabeth Lore řekl(a)...

S paranoiou mám problém taky. :-D

Máš dobré články! :) Přidávám si tě do sledování. :) Stav se i ke mě. :) Měj se... :)

http://elizabethlore.blogspot.cz/

Okomentovat