“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Sháním stroj času. Zn.: Spěchá.

on úterý 18. září 2012
Hádám, že většina z vás už naskočila do školního kolotoče, popř. se teprve chystáte do toho vysokoškolského - upřímnou soustrast těm, kteří jsou kvůli práci v jednom kole neustále. Aspoň si ale můžeme i nadále, pominu-li chladná rána, jakž takž vychutnávat poslední zbytky tepla, než přijde ten pravý deštivý a blátivý podzim se vším všudy.

S příchodem školního roku, který je zároveň mým posledním na půdě gymnázia, se nacházím v situaci, kdy mám snad milion povinností, ale bohužel málo času, stále jedno tělo a žádný stroj, kterým bych se mohla teleportovat, ať už v čase nebo místě. Přestože mi většina nenáviděných předmětů letos odpadla (proč ne matika, proč?!), zbylé se dají přežít a vybrané semináře mě zatím baví, vracím se ze školy vyflusaná a zralá do postele. Letos proto bude blog běžet v takovém krizovém režimu - ať už se bude nacházet v jakémkoliv stavu a vy budete svědky jakékoliv fáze jeho úpadku, věřte, že funguje a bude i nadále. Vedle řešení četby k maturitě, plus té na literární seminář, maturiťáku a samotné přípravy na maturitu, jejíž podoba ještě ani není jistá, holt těch volných chvilek moc nebude, ale nemusím snad dodávat, že se budu snažit:) 

Teď, když jsem sfoukla tu nepříjemnou část článku, dostávám se i k něčemu (snad) zajímavějšímu, co souvisí s příspěvky na blogu.V prvé řadě bych vás chtěla seznámit s další formou recenzí, které by se tu brzy měly z důvodů zmíněných výše občas objevovat - jedná se o tzv. momenze, tj. momentové recenze. Nejsou to ani tak recenze v pravém slova smyslu, ale spíše taková rychlejší zhodnocení, která by měla být kratší a stručnější - tedy, to je prvotní záměr, tak snad nebudu moc výřečná a nerozepíšu se, znám se. Prvním takovým zkušebním adeptem bude Divergence (V. Roth), o níž jste toho všeobecně slyšeli a určitě načetli dost. Ale ještě ne ode mě:D 



Druhou takovou novinkou by měla být moje nová, a pokud to tak mohu říct, nepravidelná rubrika, s podivným názvem "NABUPOS". A o co že by tu mělo jít? To si zatím nechám pro sebe. Můžu vám ale prozradit, že název je zkratkou, v kterých, jak jste si asi všimli, si začínám nějak libovat. Nějaké návrhy? A ne, nezaložila jsem žádnou novou sektu a ani se nepokouším vrhnout na dráhu čarodějnice nebo zaklínačky, přestože je to opravdu lákavé. Pokud se mi podaří najít pokusného králíka, dozvíte se vše ještě tento týden. 

Tak se zatím mějte, žijte blaze a carpe diem! 

ZDROJE: 1, 2

7 komentářů :

E_V_E řekl(a)...

tak tento rok bude u teba zaujímavý 8D som zvedavá na ten tvoj NABUPOS 8D

Freckles řekl(a)...

Držím palce s tou maturitou, mě to čeká příští rok a je to hrůza. Prý se až 15 listopadu dozvíte, jak že to vlastně bude probíhat (jsou ve vládě samí tupci, nebo co?). Jinak jsem zvědavá na NABUPOS :))

Vendula řekl(a)...

S tou maturitou je to vazne na palici. Vsech ctvrtaku uprimne lituji. Me to, stejne jako Freckles, ceka pristi rok:/.. no des.
Taky se tesim na momenze i NABUPOS :)

annejude řekl(a)...

E_V_E:
No, můj rok bude všelijaký, ale zajímavý rozhodně taky:D Ach, to jsem ráda:)

Freckles:
Jé, moc děkuju, nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že to budu potřebovat:D Vesměs nám vedení školy dnes řeklo co a jak ohledně povinné matiky nebo dvou jazyků, což se mě v podstatě nijak nedotklo, ale člověk nikdy neví, co si školství zase vymyslí příště.
Snad NAPUBOS přejde z fáze plánování do fáze realizace:D

Dý:
Už kvůli vám doufám, že tu maturitu budete mít příští rok líp a dřív zorganizovanou:)
Pane jo, to jsem to zas vyvedla - NABUPOS teď vyznívá jako kdovíjak zajímavá pecka a ono to bude vcelku obyčejné:)

moira řekl(a)...

GL se školou, taky jsem nakonec zvědavá, jak to bude s maturama. Tento rok je ještě nemám, ale už se blíží xP
Ty víš jak napnout. Nabupos? Naser a bojkotuj u pošty ostatní spoluobčanky? Asi ne, co? :D Tak už nás nenapínej. x))

annejude řekl(a)...

Moira:
Já už snad radši ani ne:D
Ehm, jseš blízko... ne, vlastně ne, vůbec ses netrefila:DD Ale klídek, shodou okolností na prvním příspěvku zrovna teď 'pracuju' a zítra se máš na co těšit:)

moira řekl(a)...

jen jestli se zítra dostanu na net. xP každopádně jsem zvědavá. x))

Okomentovat