“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Waiting On Wednesday (#28)

on úterý 11. září 2012
Týdenní meme pořádané Breaking the Spine.

SPEECHLESS
- HANNAH HARRINGTON -

 Každý ví, že Chelsea Knot nedokáže udržet tajemství.
 Až do teď. Protože poslední tajemství, o které se podělila, ji změnilo ve vyděděnce společnosti - a málem někoho zabilo.
 Nyní drží Chelsea slib mlčenlivosti - to aby se naučila držet pusu zavřenou a přestala ubližovat ostatním. A jestli si myslí, že udržení tajemství je těžké, nemluvit, když je ignorována, zesměšňována a dokonce napadena, je horší.
 Ale i ticho má svou silnou stránku, stejně jako její noví přátelé, kteří jí překvapivě vycházejí vstříc - lidi, kterých si předtím nevšimla; kluk, do kterého by se možná mohla i zamilovat. Jen kdyby jí její noví přátelé dokázali odpustit to, co udělala. Jen kdyby dokázala odpustit sama sobě.
• • •

Ještě jsem neměla ani možnost přiblížit se k přečtení autorčiny prvotiny Saving June, která mě, myslím loni, lákala svou obálkou a anotací, slibující neveselý námět, pro tentokrát mi do oka padl její druhý počin s také velmi zajímavým námětem. Dokážete si představit, že byste na kdoví jak dlouho přestali mluvit? Zprvu jsem myslela, že se Chelsin slib mlčenlivosti vztahuje pouze na tajemství, ale podle recenzí by mělo jít o úplného bobříka mlčení. Já zrovna nejsem nějaký žvanil, ale přesto je pro mě myšlenka držení jazyka za zuby po celé dny docela absurdní - o to víc je kniha pro mě přitažlivá:)

4 komentářů :

E_V_E řekl(a)...

Má to naozaj zaujímavý námet! Nevedela by som mlčať, kebyže sa so mnou niekto rozpráva 8D Ešte aj keď som sama doma, tak sa raz za čas porozprávam so svojím psíkom 8D

Myanmar řekl(a)...

Tomu říkám "v jednoduchosti je krása" :) Ta knížka vypadá fakt nádherně!

Destel řekl(a)...

Zní to dost zajímavě. A ten obrázek je fakt obálka? Vypadá to jako nějaký provizorní obal, i když dost zajímavý. :D Prvně mě zaujalo především to.

annejude řekl(a)...

E_V_E:
Mně to přijde skoro až nemožné dneska být zticha na delší dobu. To znám, já často mluvím sama se sebou, ale to už je jiný případ:D

Myanmar:
Že jo? Já se okamžitě zamilovala:)

Destel:
Taky jsem si to myslela, už kvůli tomu, že nikde není vidět autorky jméno, ale podle stránek nakladatelství by skutečně mělo jít o oficiální cover:)

Okomentovat