“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Top týdne (#16)

on pondělí 12. března 2012

Týdenní meme pořádané Luu

NEJEMOTIVNĚJŠÍ KNIHY


MALÉ ŽENY
(L. M. Alcott)

Momentálně si kvůli své seminárce dávám re-reading a můžu jen potvrdit, že tato kniha je pro mě jedna z nejlepších, které se mi kdy dostaly do ruky. V člověku probouzí tolik pocitů a myšlenek. Směju se a pláču tam, kde jsem se smála a plakala poprvé, i když to už znám. A tohle dokáže jen doopravdy skvělá kniha.

HUNGER GAMES
(S. Collins)

Tak tahle série byla šílená emoční jízda na horské dráze. Bylo toho tolik, že jsem občas měla pocit, že to snad ani není možné snést. Tolik strachu, napětí, slz a vzácných pousmání. Přesně takový ten zážitek, na který se hned tak nezapomíná.

HOSTITEL
(S. Meyer)

Říkala jsem to už mnohokrát, ale vůči téhle knize jsem byla z počátku skeptická. Nakonec jsem všechny tyhle své předsudky musela vyhnat z hlavy, protože...wow. Hostitel byl setsakra dobrý knižní sousto. Vystřídala se u mě hned celá škála emocí a to už něco přece znamená.

MUŽI, KTEŘÍ NENÁVIDÍ ŽENY
(S. Larsson)

Z tohoto jsem měla vážně spoustu dojmů, příběh mě naprosto šokoval a uchvátil zároveň. Po období YA to bylo jako facka. Syrové, zvrhlé, drsné, geniální, napínavé,... a ještě bych mohla pokračovat.

HARRY POTTER
(J. K. Rowling)

Ale jako vážně, musíte se ptát? Je to přece Harry Potter. Už jen fakt, že ovládl mé dětství, mluví za vše. Člověk je okouzlen jeho světem, usmívá se nad lehkými vtipy, prožívá s hrdiny napínavé dobrodružství,... hlavně asi poslední tři díly mi daly dost zabrat. Opět bez komentáře, prosím.

VAMPÝRSKÁ AKADEMIE
(R. Mead)

Ještě mi v sérii zbývají nějaké díly na dočtení (ano, stydím se!), ale to, co mám zatím za sebou, mi teda stačilo na to, abych z toho sebou praštila. Tyhle srdeční slabosti a náhlé infarkty mi Richelle nemůže přivádět jen tak, jak se jí zlíbí. Byla jsem zdrcená, naštvaná a chtělo se mi do něčeho praštit. Bojím se, co přijde jako další.

2 komentářů :

Martin řekl(a)...

Potter je prostě parádní knižní série. Mám doma celou sérii a četl jsem jí už několikrát. :)

Jillian řekl(a)...

Skvělý výčet, taky se ted chystám na re-reading Malých žen:)

Okomentovat