“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Afternoon Tea For 2 (#1)

on pondělí 28. března 2011

Mnou hostované týdenní meme.

O co jde:

• Vezměte si dvě knihy dle vlastního výběru.
• Z každé z nich vybertu jednu postavu.
• Zdůvodněte, proč jste si vybrali zrovna je, proč byste chtěli vidět jejich schůzku.
• Zájemci mohou ještě nastínit svou představu o tom, jak by asi probíhalo setkání jejich hrdinů.

• více informací zde



Knihy: série Nástroje smrti (Cassandra Clare) / série Smečka (Andrea Cremer)
Postavy: Jace Wayland/ Ren Laroche

Proč jsem si vybrala tyto postavy:
Při čtení Smečky jsem si při scénách s Renem vzpomněla na Jace. Může za to nejspíše to, že jsou oba majiteli vysokého sebevědomí, není jim cizí arogantní chování, až příliš dobře jsou si vědomi toho, že příroda na jejich zevnějšku nešetřila a ani jeden z nich nechodí pro ránu příliš daleko. Oba se však schovávají pod svou suverénní masku drsňáka, protože pod tou tvrdou skořápkou jsou to vlastně citliví kluci, schopní milovat, postavit se za své blízké, když je potřeba a bránit ty, na kterých jim záleží.

Průběh setkání:
Jace a Ren si jsou v některých ohledech velice podobní - což může být někdy plus, někdy mínus. V jejich případě je dát do stejné místnosti, nedej bože, ke stejnému stolu, by bylo obrovské šlápnutí vedle. Tolik ega pohromadě by nemělo šanci se snést. Navíc tu je ještě ten důležitý fakt, že Ren je napůl vlk, napůl člověk, laicky řečeno, něco jako vlkodlak, což by Jace jakožto lovec stínů, který celý svůj život pohrdá Podsvěťany a jimi podobnými, jen těžko rozdýchával. Takže ne, toto setkání by nedopadlo dobře - z klidného čajového dýchanku by se stala velká krvavá jatka.

•••

Originální cover Města z kostí je tu z toho důvodu, že nemám příliš silný žaludek na to, abych dokázala znovu čelit tomu...tomu něčemu, co si říká česká obálka knihy. A ano, slibuju vám, že v dohledné době už ode mě o Renovi ani o Smečce neuslyšíte:D

0 komentářů :

Okomentovat