“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Waiting on Wednesday (#1)

on středa 23. března 2011


Dnes jsem se rozhodla zúčastnit se týdenní meme s názvem Waiting on Wednesday, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si knížku, kterou by si člověk v budoucnu moc rád přečetl.
Můj výběr knihy na tuto středu:

ODSTÍNY ŽIVOTA
- LUCIE ADAMOVÁ -

Alexandrina Avitalová se za svého života nijak nelišila od svých vrstevníků. Když je v den svých devatenáctých narozenin chladnokrevně zavražděna, nikdo proto nemůže tušit, že smrt se pro ni stane jenom začátkem nové cesty. Tři roky poté, co byla pohřbena a oplakána svojí rodinou a přáteli, se Alex probouzí znovu k životu, aby byla uvedena do světa plného magie a ďábelských stvořeních. Do světa, kde si nikdy nemůžete být jistí, na které straně vlastně stojíte. Alex je nucena zapomenout na svůj předchozí život a zaujmout pozici neohrožené bojovnice se vším temným a nelidským. Podle dávného Proroctví je totiž právě ona jedinou vyvolenou, Spasitelkou, která dokáže rozhodnout odvěkou bitvu mezi dobrem a zlem. Když se po dlouhém odmítání podvolí nátlaku a přijme svůj osud, rozhodne se upustit od postavení vyvrhele ve společnosti a začlenit se do skupiny lovců démonů, kteří jí mohou pomoci v honbě za jejím cílem. Musí si ovšem dávat bedlivý pozor, aby jim pravda o její totožnosti zůstala neodhalená. Postupem času ale zjišťuje, že není jediná, kdo skrývá temné tajemství a koho jeho minulost stále neúnavně pronásleduje…
• • •

No, co více bych k tomu měla dodávat? Neuvěřitelně se na toto dílo mladé české autorky, docela známé v internetových vodách, těším. Nalákal mě především první cover knihy (momentálně ještě nebyla oficiálně potvrzena finální podoba obálky), který si mě získal svou zajímavou jednoduchostí a krásou, potom samotná anotace, která je více než poutavá, a všechny dosud zveřejněné recenze, které slibují jen ten nejlepší zážitek. Obzvláště mé pozornosti neunikla slova Syki "...je to taková kombinace Buffy, Vampýrské akademie, Nástrojů smrti a Supernaturalu..." - věci přesně podle mého gusta.
Kniha by měla vyjít v průběhu dubna, takže si ji prostě musím k narozeninám koupit, o tom už teď není pochyb:D

2 komentářů :

Syki řekl(a)...

To jsem netušila, že mě lidi začínají už i citovat :D :D

annejude řekl(a)...

No, jak vidíš, možné je úplně všechno:D

Okomentovat