“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Afternoon For 2 (#2)

on pondělí 23. května 2011


Toto meme tu už dlouho nebylo, takže jsem ráda, že mám teď klid a čas se k němu zase vrátit:
Uvázala jsem si s tímhle na sebe trochu bič, protože není zas tak jednoduché si vybrat postavy a přesně říct, co se mi honí hlavou:D




O co jde:


• Vezměte si dvě knihy dle vlastního výběru.
• Z každé z nich vybertu jednu postavu.
• Zdůvodněte, proč jste si vybrali zrovna je, proč byste chtěli vidět jejich schůzku.
• Zájemci mohou ještě nastínit svou představu o tom, jak by asi probíhalo setkání jejich hrdinů.


• více informací zde








 Knihy: Pýcha a předsudek (Jane Austen) / Budu ti vyprávět (Jorge Bucay)
Postavy: paní Bennetová / "Tlouštík" Jorge


• Proč jsem si vybrala tyto postavy:
Najde se zřejmě málo lidí, kteří by nikdy neslyšeli o klasice od Jane Austenové. Pokud si ještě vzpomínáte na paní Bennetovou, matku hlavní hrdinky Lizzie, určitě se vám vybaví její posedlost provdat všechny dcery - čím dříve, tím lépe. Málokdo z vás však asi zná knihu Budu ti výpravět, což je mimochodem moc pěkné čtení o mladíkovi, který hledá sám sebe, v čemž mu pomáhá prostřednictvím vyprávěním pověr, starých lidových příběhů atd. jeho psychoanalytik Jorge. A právě jeho jsem si vybrala, protože myslím, že by paní Bennetové dokázal mnoho věcí...osvětlit a pomoct jí v jejích "úzkostech", které ji přepadávaly, každou chvíli.


 Průběh setkání:
Vzhledem k Jorgeho exotickému původu, byla by paní Bennetové vůči němu dost ostražitá, skeptická a nedůvěřivá, zatímco on by jí vyprávěl jeden ze svých příběhů, z něhož by sama vyšla odpověď na otázku, proč paní Bennetová dělá to, co dělá. 
Jeho prvním závěrem by bylo to, že paní Bennetové chybí život plný vzrušení, krásných šatů a zábavných plesů a společenských akcí, což se momentálně snaží prožívat skrz své mladé dcery. Dále by se jí snažil naznačit, že ačkoliv chce zajistit svým dětem co nejlepší život, aby si později nemusely s ničím lámat hlavu a žít si jako v bavlnce, nemusí se to, co připadá dobré jí, zdát stejně skvělé jim. Což by samozřejmě ona dlouhými proslovy odmítala, poté se uraženě zvedla a hned potom, co by za ní zaklaply dveře, by o něm prohlásila něco nepěkného svému muži či nejlepší přítelkyni.


•••

Tak snad jsme vás třeba nalákala na přečtení si anotace zajímavé knížky od Jorge Bucaye, nebo ve vás vyvolala chuť vrhnout se (znovu) na nesmrtelný romantický příběh chytré Elizabeth a okouzlujícího pana Darcyho :)

0 komentářů :

Okomentovat