“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

X vs. Y (#3) + VÝSLEDKY (#2)

on sobota 21. května 2011
Hey hou, jupíjej, konečně mám ročníkovky z krku a můžu zase normálně dýchat:) Beru to už tak, že pro mě dneškem skončil školní rok, takže ať už mě ve škole v příštích týdnech čeká cokoliv, je mi to fuk:D

No ale teď k tomu hlavnímu, a to k druhé anketě X vs. Y.
Otázka zněla, pro jaký typ knižních hrdinů máte větší slabost. V ringu si to tak proti sobě rozdali zástupci "bad boys" a "good guys".
A z tohoto souboje vyšli vítězně...

BAD BOYS

Nebudu předstírat, že jsem to už od samého začátku nečekala, tudiž jsem výsledkem nebyla ani moc překvapená. Celkově hlasovalo úžasných 19 lidí (za což moc děkuju:)), z čehož 16 z vás by za krále dívčích srdcí korunovala právo chlapce se špatnou pověstí. Chudáci dobráci s pouhými třemi hlasy a staženým ocasem se museli odloudat pryč, protože v hříšném světě, kterému vládnou špatnosti a neřesti, pro ně nění místo:D

Shodli jsme se na tom, že zakázané ovoce chutná prostě nejlíp a ti, co mají víc než ten jeden vroubek a vadu na kráse jsou víc sexy. Nikdo není dokonalý a nebezpečí, vzrušení a nepředvídatelnost, které ruku v ruce doprovázejí tyto chlapce z temné strany, nás lákají jako med vosy. Navíc je hodně těžké nepodlehnout jejich kouzlu, kousavým vtipům a ironickým poznámkám. A když se ještě ke všemu dokážou rvát jako lvi...mmm:D
Jako bonus můžeme brát fakt, že ať už jsou jakkoliv špatní, většinou se z některých vyklubou svým způsobem hodní kluci, kteří své vyvolené nosí doslova na rukou:)

A co říct k dobrosrdečné části mužské populace? Nevím jak vy, ale já miluju, když se v některých knihách  dlouhodobé, nádherné a pevné přátelství vyvine v něco víc. Jedná se většinou o kluky od vedle, kteří vás znají mnohem víc, než si dokážete představit, a jsou tak nedílnou součástí vašeho života. Když je potřebujete, jsou vždy po ruce, starají se, potěší a rozesmějí vás. Třebaže se od nich nedočkáte nějakých šílených kousků nebo překračování zakázaných hranic, stále v nich dřímá jakási jedinečnost. 
Tak či onak, budou asi lepší volbou pro život v realném světě, ale to už nechám na každém z vás, ať se rozhodne sám.

Myslím, že shrnutí jako takové bylo dostačující. Opět vám všem patří mé díky, obzvláště děkuju těm, kteří neváhali přidat svůj pohled na věc:) 

Abyste se nenudili, na řadě je další z mých mnoha zvídavých dotazů, kterými vás budu otravovat do konce vašich životů. Muheehee:D Ať už to moc neokecávám, tak následující duel bude:

SMYŠLENÉ PROSTŘEDÍ VS. NÁŠ REÁLNÝ SVĚT

Jsem si vědoma toho, že tomu někteří nemusíte rozumět, protože je to trochu blbě formulované, ale žádné strachy, dostávám se hned k vysvětlení. 
Cílem této ankety je dát hlas buďto nějakému neexistujícímu, fantazijnímu, vymyšlenému místu, kterému dala vzniknout chorá mysl spisovatele (např. Sedm království ve Výjimečné od K.Cashore, svět Pána prstenů od Tolkiena, prostředí dračích jezdců, kde se odehrává Eragon od C. Paoliniho,...) nebo naopak naší, popř. alternativní, realitě. Nemusí se jednat o real-fiction.
 To znamená, že děj je zasazený například do ulic San Francisca, kde se kliďánko můžou prohánět ozbrojení lovci upírů, nebo co já vím, na texaském venkově, kde se s krávami potulují divoženky. Jako příklad vám může posloužit série Nástrojů smrti od C. Clare, Mediátor M. Cabotové, atd.

Dávate přednost tedy novému a neobjevenému, nebo se radši držíte toho, co je vám známé?
Pokud jsou nějaké dotazy, ráda je v komentářích zodpovím:)

0 komentářů :

Okomentovat