“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Waiting on Wednesday (#17)

on středa 23. listopadu 2011
Týdenní meme pořádané Breaking the Spine.

DÁVNÁ KLETBA
- MARIANNE CURLEY -

Příběh neoblíbené patnáctileté dívky Kate, která se nalezne v novém vztahu ke komplikovanému mladíkovi Jarrodovi. Nejprve ho ale musí přesvědčit, aby vzal osud do vlastních rukou. Společně se vydávají na cestu do minulosti, kde nachází kromě kořenů zla spojených s dávnou kletbou také hluboké přátelství a něžný cit.
Napínavý fantasy román psaný čtivou formou z pohledu obou hrdinů. Potěší romantikou exotického děje i naprosto obyčejnými lidskými starostmi. Autorka si Dávnou kletbou získala velké množství mladých fanoušků, které později uchvátila tematicky podobnou trilogií Strážci času, jež nadchla i české čtenáře.
• • •

Knihu jsem si odnesla z knihovny někdy minulý týden a jen čekám na tu správnou chvíli, kdy s ní začít. Vpadl mi do toho teď čtvrtý díl Vampýrské akademie, v němž jsem kvůli málo času teprve v půlce, ale jinak jsem už na Dávnou kletbu celkem zvědavá - za prvé tam hrdinové cestují v čase a za druhé jsem od této autorky už četla první díl její trilogie, který se mi moc líbil (jak je možné, že jsem ještě nečetla ty další dva?!). Ať tak či onak, pevně doufám, že bude dobrý i tenhle její počin.

1 komentářů :

Anonymní řekl(a)...

Je to pěkný příběh...

Okomentovat