“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Waiting on Wednesday (#2)

on středa 30. března 2011
Týdenní meme pořádané Breaking the Spine.

MUŽI, KTEŘÍ NENÁVIDÍ ŽENY
(MILÉNIUM #1)
- STIEG LARSSON -

Novinář Mikael Blomkvist má za úkol vyšetřit starý kriminální případ: Harriet Vangerová, vnučka průmyslníka Vangera, zmizela beze stopy téměř před čtyřiceti lety. Blomkvist se seznámí s Lisbeth Salanderovou, mladou svéhlavou ženou, nepřekonatelnou hackerkou, která se stane pro jeho pátrání nepostradatelnou. Blomkvist a Salanderová tvoří neobvyklý pár, ale dokonalý tým. Společně začnou brzy rozkrývat temnou a krvavou rodinnou historii.
• • •

Už dlouho jsem nečetla nějaký pořádný detektivní román (naposledy mého oblíbeného Deavera), protože výběr knih u mě záleží hodně na náladě a chuti. Momentálně mám takové období YA, ale sem tam pokukuju i po nějakém jiném žánru. A tahle trilogie by mi třeba mohla připomenout to správné  "krimi" napětí, jaké jsem mívala u Lincolna Rhyma. Všechna ta ocenění, ohlasy nadšených čtenářů, doporučení, kterých se mi dostává, prostě nelze jednoduše přehlédnout. Chci si ji hrozně moc přečíst, ale vzhledem k tolika rezervacím v knihovně, by se k mně při troše štěstí mohla dostat...do konce roku?:D

Jinak večer můžete s největší pravděpodobností očekávat recenzi na Nádherné bytosti;)

1 komentářů :

Luce řekl(a)...

Stiega Larssona môžem len odporúčať... táto trilógia je úplne perfektná aj čo sa knižnej podoby týka a aj filmy sa veľmi podarili :)

Lisbeth Salanderová je moja obľúbená knižná hrdinka :)

Okomentovat