“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

X vs. Y (#2) + VÝSLEDKY (#1)

on neděle 1. května 2011
Málem bych na toto zapomněla:D
Před nějakou dobou jsem se vás ptala, jestli jste spíše pro knihovnu či knihkupectví. A jaký ortel jste tedy vyřkli?
S 10 hlasy ze 14, tedy převahou 6 hlasů, se naším vítězem stáva...

KNIHKUPECTVÍ

A jak zněly vaše argumenty?

Knihkupectví dáváte prý přednost z toho důvodu, že jste rádi, když vám vaše milované knížky okupují místo v poličce, jsou jen a jen vaše a můžete se k nim vracet, kdykoliv budete chtít...a obecně k nim projevujete zvláštní druh lásky, když víte, že patří jen vám a nikdo na ně nečeká. Ach, ano, našli se tu i ti, kteří rádi fetují vůni nových stránek. Jo, myslím tím i sebe:D

Knihovna je pro vás zase klidné místečko, které sdržuje všechny zapálené čtenáře. Neskutečné ticho, lišící se tolik od toho kvapu venku na ulicích, je omamné, knihovnice/níci s úsměvem na tváři přívětivé/í a spousta polic se stále zachovalými knihami, které s ohmatanými stránkami září svým vlastním kouzlem a leskem, ačkoliv doba slávy některých z nich už dávno pominula.

Se všemi zmíněnými body mohu jen se zvednutými palci souhlasit. V anketě jsem už jen z principu, že ji pořádám, nehlasovala, ale kdyby tomu tak bylo, rozhodla bych se asi pro knihovnu. Knihy jsem si dřív moc nekupovala, protože jsem neměla z čeho je zaplatit,  dostávala jsem je občas jen k různým slavnostním příležitostem, protože spousta lidí kolem si nebylo jistých, zda se mi trefí do vkusu. 
Proto pro mě byla naprostou oázou knihovna, do které jsem začala sama chodit od 4. třídy a vracela se domů s náručí plnou knížek, s nimiž jsem byla za týden zpátky. Jo, jo, v knihovně mě už velmi dobře znají. 
Letos, co jsem si začala po pečlivém zvážení knihy kupovat, zaujímá u mě své krásné místo i knihkupectví, protože je prostě paráda procházet se mezi těmi všemi novými knihami, které můžou být vaše. A navíc jako bonus je polička s knihami pěkná dekorace k doplnění interiéru:D


Děkuju Luce, Kath, Willindě a Petře za to, že se s námi podělily o své názory a všem, kteří se účastnili hlasování:)

A abych vám zase nasadila nějakého toho brouka do hlavy, mám tu pro vás další otázku, nad kterou můžete dumat ve volné chvilce a díky níž vás možná postavím před další těžké rozhodování. Přijímám pouze zdvořilé stížnosti, pokud možno bez přítomnosti rajčat a salátu;) A tentokrát to bude:

BAD BOYS VS. GOOD GUYS

Mmm, být krutá a zlá se mi líbí:D
I když pro některé je třeba odpověď jednoznačná, kdo ví?
Tak co, holky, který z nich to bude? Hodný kluk od vedle, rytíř v lesklé zbroji? Nebo je snad libo zlobivého chlapce, třeba nebezpečného člena nějakého pouličního gangu? Diskutujte, argumentujte, pole pro komentáře je jen vaše, názorným příkladům hrdinů se určitě nebráním;)


6 komentářů :

Anonymní řekl(a)...

panejo, Bad boys vs. good guys, to je těžká volba. Já mám ráda takový mix obojího. No co, dala jsem hlas bad boyům :)

Kacennnka řekl(a)...

jsi zlá zlá zlá a nesmírně krutá! Kdo si má sakra vybrat? No, takže... :D Tak jako good guys... vždycky tam musí být nějaký dobrý, ne? Jenomže bad boys... ach... :D Jednoduše, hlas patří našim špatným chlapcům... :D

Lili.en řekl(a)...

Děkuji.. že?.. člověk se vrátí s dovolené a čeká ho takové krásné překvapení :)..

Jinak tedy.. ta anketa.. hmmm.. těžká :D.. Jdu se zamyslet a hlásnout ;)..

Boo řekl(a)...

Já se spíše přikláním k Bad boys, hlavně co jsem v poslední době po přečtení knížek Perfeckt chemistry podlehla kouzlu bratrů Fuentesovích. I když z nich už jsou na konci Good guys, takže nevím, nevím... :D

Jeanne řekl(a)...

Nemůžu si pomoct, ale bad boys jsou prostě přitažlivější xD I když přiznávám, že jsem se chvíli rozmýšlela, komu dát hlas... Bad boys jsou zajímavější oproti good guys, kteří jsou někdy až moc perfektní a dokonalost je přeče nudná, ne?

Willinda řekl(a)...

Většinou bývají Bad boys ti hezčí, nebezpečnější a vtipnější. A čas od času se z nich vyklubou Good guys, takže moje odpověď je Bad boys! :)

Okomentovat