“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Afternoon For 2 (#4)

on pondělí 20. června 2011



O co jde:

• Vezměte si dvě knihy dle vlastního výběru.
• Z každé z nich vybertu jednu postavu.
• Zdůvodněte, proč jste si vybrali zrovna je, proč byste chtěli vidět jejich schůzku.
• Zájemci mohou ještě nastínit svou představu o tom, jak by asi probíhalo setkání jejich hrdinů.


• více informací zde



 Knihy: série Sherlock Holmes / série Lincoln Rhyme
 Postavy: Sherlock Holmes / Lincoln Rhyme
• Proč jsem si vybrala tyto postavy:
Sice se mé čtenářské menu skládá v současné době převážně z YA literatury, nikdy nezanevřu na detektivky. Vždycky mě bavily a vždycky budou. Řešení záhad pomocí vodítek, důkazů a stop, které po sobě zanechal pachatel a jeho následné a šokující odhalení - jo to je přesně moje. A proto vám chci dnes na svém čajovém dýchanku představit mé dva největší favority na detektivním poli. 
To, že je dělí něco málo přes dvě století je jen neparný detail, protože jinak jsou si typově velice podobní. Oba jsou geniálními mozkovnami, které jsou trnem v oku nejednomu zločinci, jejich nálada je kdesi pod bodem mrazu, lidská společnost je jen obtěžuje a oba holdují alkoholu. Sherlock a Lincol jakoby byli ze stejného těsta.

 Průběh setkání: Tak tam by jen u čaje rozhodně nezůstalo. Pánové, vzdělanost sama, by jistě probrali problémy jejich doby, porovnali, posoudili a určitě i našli jisté výhrady vůči svým metodám, kterými se řídili na místě činu a následném pátrání po viníkovi. Noc by to byla dlouhá, vzduchem by lítaly názory, doutníků ubývalo a flašky by se vyprazdňovaly samy.

0 komentářů :

Okomentovat