“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Quote of the Week (#5)

on sobota 18. června 2011




Týdenní meme, pořádané Judit.

Cílem je každou sobotu zveřejnit:

• 1 vtipný výrok
• 1 romantickou scénu
• 1 silný moment

Moje pozn.: Z organizačních důvodů bude většinou výběr jen z jedné knihy.
!POZOR!: Níže uvedené úryvky mohou obsahovat spoilery.

 
NEOHROŽENÁ 7 - REBEL
- FRANCINE PASCAL -






VTIPNÝ MOMENT


 "Jo, ale..." Mary bezmocně rozhodila rukama. Mrzelo ji, že neumí Gaiino tvrzení zopakovat se stejným přesvědčením. "Vtip je v tom, že démoni se nevypaří tak rychle, nezahnou jenom za roh." Ztlumila hlas do šepotu. "Když mi není extra dobře, ještě si na to vzpomenu."
 "Tak pokaždý, když se to stane, mi ihned zavolej!" přerušila ji Gaia rázně. "Myslím to vážně. A vůbec nesejde na tom, kolik je hodin nebo kde jsi. Prostě mi brnkni a já naklušu." Hlas jí zjihnul. "Přiklušu a nakopu ty démony do prdele."

ROMANTICKÝ MOMENT

 Líbilo se jí to. 
 Ten Edův polibek... byl jaksi něžný. Starostlivý. Láskyplný. Smyslný.
 Jestlipak Ed cítí totéž? Náhle ji to zajímalo. Ale pak na tu otázku rázem zapomněla. Zapomněla na Mary. Zapomněla na všechno.
 Edovy prsty jí přejely po paži.
 Po páteři jí sjelo lehýnké mrazení.
 Páni. Co se to s ní proboha děje?
 Skutečně se jí to líbilo. Kradmo mu konečky prstů zabloudila do hebké husté čupřiny, zaregistrovala, že dlaněmi jí sjel ke kříži. Z toho pocitu se jí zmocnila závrať.
 Bez rozmyšlení se k němu přimkla celým tělem. Toužila prodloužit ten okamžik co nejvíc. A Ed zareagoval vstřícně, přivinul ji úžeji k sobě a zabořil se jí rty do úst ještě naléhavěji než předtím. Bylo to šílené.

SILNÝ MOMENT

I když jí dále tekly slzy a bolest vůbec nepolevila, připojilo se k tomu něco nového. Úleva. Nikdy netušila, jak báječný pocit v ní zůstane, až se vypovídá z celé tragédie, až to prožije od začátku. Vůbec poprvé cítila, že by se přes tu bolest mohla přenést. Pochopitelně nezapomínala, že nikdy ji za sebou nenechá beze stopy, ale stejně měla dojem, že ji cosi osvobodilo.

•••

Sérii Neohrožená, jsem četla asi před 2-3 roky a patřila mezi mé nejoblíbenější. U nás vyšlo bohužel jen 8 dílů, ale kdyby se nakladatelství rozhodlo přeložit všech 36, byla bych v knihovně snad každý den. Chyběl jim tam právě tento sedmý, který jsem nakonec dostala k narozeninám od kamarádky. 
Momentálně nemám nic rozečteného, takže když jsem bloumala knihovničkou, abych vybrala něco pro dnešní QotW, zavadila jsem o Rebela a přepadla mě nostalgie. Je to prima čtení , jedno z mých první YA, a ačkoliv je v ukázce zmínka o démonech, nejedná se o ty démony (knihy jsou bez paranormálna). 
Úplně se ve mně vzbudila ta stará naštvanost, že nevím jak to dopadlo - asi trochu potrápím kreditku:D

2 komentářů :

Jeanne řekl(a)...

Neohroženou jsem taky četla :D Ale už je to taky delší dobu :) Vybrala jsi skvělý momenty!
Jsem ráda, že se ti fanvideo líbilo a ten konec opravdu nestál za nic xD

annejude řekl(a)...

Jo? Moc lidí, kteří by četli tuhle sérii neznám:D Díky, snažila jsem se:)
No ten konec mě docela dost zklamal.

Okomentovat