“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Waiting On Wednesday (#3)

on středa 22. června 2011


Týdenní meme pořádané Breaking the Spine.

 
MRTVÁ ČARODĚJKA PŘICHÁZÍ
- KIM HARRISON -

V alternativní Zemi vedle sebe žijí lidé - v menšině, zdecimovaní virovou epidemií a inderlanďané, nadpřirozené bytosti typu upírů, vlkodlaků, skřítků apod. Nutnost vzájemného soužití s sebou nese mnohé problémy. Hlavní hrdinka příběhu, mladá čarodějka Rachel Morganová, působí jako vyšetřovatelka Inderlandské bezpečnostní agentury (IBA), jejímž úkolem je potírání zločinů spojených s inderlanďany. Se svou prací ani se svými šéfy není příliš spokojená, jenže od IBA se prostě neodchází. Rachel to přesto zkusí a spolu s upírkou Ivy a skřítkem Jenksem založí vlastní vyšetřovací agenturu. To IBA rozhodně nemůže tolerovat. Z Rachel se stává živý terč a její šance na přežití jsou minimální. Stává se z ní mrtvá čarodějka...
• • •

Heh, toto meme už tu dlooouhou dobu nebylo, takže je načase ho oprášit a vrátit mezi své stálice:D Navíc, všechno je lepší než učení se na (doufám!) poslední písemku tohoto školního roku.
O této sérii nevím příliš dlouho, ale docela mě zaujala svým námětem. Možná by to mohlo být v dospělejším duchu než obvyklé YA, možná v podobném stylu jako Anita Blake, ale kdo ví. Názory jsou různé, ale průměrné hodnocení není špatné, takže šanci tomu určitě dám, protože každý má jiný vkus.

2 komentářů :

Verča řekl(a)...

No, četla jsem první dva díly a byla to pro mě ztráta času, ale nechci ti nijak kazit chuť si to přečíst, každý na to může mít jiný názor. :)

annejude řekl(a)...

V pořádku, vítám každý názor:) Sama pak uvidím, jestli se přidám nebo budu oponovat:D

Okomentovat