“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Posuď knihu podle obalu (#20)

on neděle 11. prosince 2011
Týdenní meme pořádané Syki.

MRAZENÍ
(VLCI Z MERCY FALLS #1)
- MAGGIE STIEFVATER -



ANOTACE

Romance mezi vlkodlaky. Něžný milostný příběh prodchnutý působivou melancholií a tragikou. 
V lesích kolem amerického městečka Mercy Falls u kanadských hranic žijí vlci. Jednoho dne stáhnou z houpačky u nedalekého domu malou Grace. Pokoušou ji, ale vlk se žlutýma očima ji odtáhne do bezpečí. Od té doby dívku vlci fascinují, zvlášť její zachránce. Když o několik let později vlci napadnou Graceina spolužáka, chlapi z městečka vezmou pušky a uspořádají na ně hon. Ještě ten večer najde Grace na verandě svého domu postřeleného chlapce se žlutýma očima. Je to její vlk. Sam žije dva životy. Zimy tráví ve vlčí kůži se svou smečkou, v létě je na pár měsíců člověkem, než ho mráz promění zpátky ve vlka. Každý rok je však doba, po kterou může být člověkem, kratší. Sam ví, že přijde rok, kdy už na sebe lidskou podobu nevezme. Jenže ani on ani Grace se s tím nechtějí smířit, ne teď, když se konečně setkali. Jenže zima se blíží a Sam musí bojovat, aby neztratil sám sebe a taky Grace. Protože tentokrát už to bude navždy.

• • •

Rozhodně nebudu sama, když budu tvrdit, že tahle knížka má prostě nádhernou obálka. K jejímu samotnému přečtení jsme se ještě nedostala, ale pokud je její příběh lásky stejně tak romanticky a melancholicky krásný, tak se mám na co těšit.
Kreslené obálky mám obzvlášť ráda a tahle je naprosto kouzelná. Modrá barva spolu s bílou navozují takový snový dojem. Větve stromů s tím působí tak nějak smutně, dojemně a osamocený vlk tenhle pocit jen posiluje. Snad to nebude takový emocionální vyděra, na kterého kniha zatím vypadá.

1 komentářů :

Tereza Eliášová řekl(a)...

Taky se mi ta obálka moc líbí a taky jsem se ke čtení ještě nedostala... rozhodně je ale lákavá :)

Okomentovat