“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Top týdne (#10)

on pondělí 31. října 2011

Týdenní meme pořádané Luu.

ROMANTICKÉ DVOJICE


SUZE&JESSE
(M. Cabot: série Mediátor)

Dvojice, která už bude mít u mě navždycky své místo. Byly zřejmě mou první romantickou dvojicí, do které jsem se zamilovala, záviděla jsem jim jejich vztah a zároveň jsem jim to oběma děsně přála. Se Suze jsem čekala, kdy se dají s Jessem konečně dohromady, což pak za to trpělivé čekání rozhodně stálo:)

CLARY&JACE 
(C. Clare: série Nástroje smrti)

Kultovní pár, ke kterému snad netřeba nic dodávat. Osud se s nimi rozhodně nemazlí a jejich lásce staví do cesty pořád nějaké překážky. Všechny jejich okamžiky byly jedno velké "ách", proto vyhlížím čtvrtý díl trochu s hrůzou, že autorka zase shodí nějakou tu bombu.

MAGNUS&ALEC 
(C. Clare: série Nástroje smrti)

Tyhle dva bych samou láskou umačkala:D Extravagantní a přímočarý čaroděj a roztomile nesmělý Alec - vychutnávám si každičkou jejich scénu a strašně doufám, že jich dostanu víc než doposud.

KATNISS&PEETA
(S. Collins: série Hunger Games)

Vztah postavený nejdříve na nejistých základech se stejně nejistým začátkem v nešťastnou dobu. Během celé trilogie si prošli mnoha zkouškami, postupně si k sobě hledali cestu a pomalu si vytvořili silné pouto. Láska, kteá se mě dotkla na správném místě.

ELIZABETH&DARCY
(J. Austen: Pýcha a předsudek)

Ona nenávidí jeho, on nenávidí ji, navzájem sebou pohrdají. Jedna z nejslavnějších dvojic klasiky, Elizabeth a pan Darcy a jejich láska, která potřebovala čas, aby se zrodila. Přestože to říká každá holka, opravdu miluju tenhle příběh a šarvátky, které mezi sebou hrdinové mají, než si nakonec uvědomí, že pohrdání vystřídala náklonnost.

WANDA&IAN
(S. Meyer: Hostitel)

Ani jsem netušila, že si tento pár tolik oblíbím - v jednu chvíli ji málem zabije a v druhé se přestihnu, jak nad ním slintám:D Když on je to takové hodné zlatíčko, které by pro ni udělalo skutečně všechno a tak moc ji miloval a v ní se to chudákovi všechno mlelo. Jejich poslední momenty mě už jen emocionálně dodělávaly. 

KATSA&PO
(K. Cashore: Výjimečná)

Od přátelství a důvěry k osudové a pravé lásce. Líbilo se mi, že všeho bylo tak akorát, nic se nepřehánělo. To, co mezi sebou měli Katsa a Po, bylo tak krásné, silné a skutečné, že každým svým slovem a dotekem mi hrábli na dno romantický duše, o jejíž existenci jsem skoro neměla tušení.

ROSE&DIMITRIJ
(R. Mead: série Vampýrská akademie)

Nový rozměr komplikovanosti - tak by se dali shrnou Rose s Dimitrijem. Nevěřila jsme, že to někdy řeknu, ale ten učitel je prostě k sežrání. Jsem sice teprve v půlce série, ale už teď té jejich složité a zakázané lásce fandím. Nutně potřebuju ten čtvrtý díl, protože tímhle příspěvkem jsem si akorát připomněla, jak "hezky" otevřeně skončil předchozí díl...

JO&LAURIE
(L. M. Alcott: Malé ženy)

Kdo jste četl tuto nádhernou knihu klasické tvorby, tak mi musíte dát za pravdu, že ti dva spolu mají báječný vztah. Je to jedna z mých nejoblíbenějších knih a naprosto jsem propadla přátelství mezi Jo a Lauriem, není proto divu, že jsem jen s nadějí čekala na to, kdy to přeroste v něco víc...

BIANCA&WESLEY
(K. Keplinger: The DUFF)

Crush starý ani ne pár dní. Přestože mám spoustu svých zamilovaných dvojic, nemohla jsem se rozhodnout, kterou sem šoupnout, takže tady nakonec skončil můj nejnovější přírůstek, Bianca s Wesleym. Jejich příběh není nic převratného, a ani si na nic podobného nehraje. Jsou to jen dva obyčejní teenageři, kteří nečekaně našli pochopení a úkryt před realitou v náručí svého nepřítele.

4 komentářů :

Anonymní řekl(a)...

Super článek :)
Já mám nejradši Rose a Dimitrije :)ale musím říct, že jsem nečetla třeba Hostitele, nebo Nástroje smrti a ani jsem nevěděla, že je tam nějaká láska :)

annejude řekl(a)...

Děkuju:)
Na vývoj vztahu mezi Rose a Dimitrijem jsem opravdu zvědavá, protože ta chemie mezi nimi nemá chybu.
Hostitele a Nástroje smrti určitě doporučuju, jedny z nejlepších knih vůbec.

Evk řekl(a)...

Nečetla jsem Hostitele a Vyjímečnou, takže neposoudím, ale se vším ostatním souhlasím. Magnuse a Aleca je ve čtvrtém díle docela hodně, tak třeba se ti to bude líbit :)
Jo je jedna z mých oblíbených postav. Četla jsi 2. knihu Malých žen? Takové to vydání z 60. let ten druhý díl nezahrnuje, není tak dobrý, ale Jo si tam najde manžela. A Bianca a Wesley jsou momentálně můj nejsrdcovější pár.

annejude řekl(a)...

Tyto dvě knihy můžu jedině pochválit:)
Jé, tak to jsem moc ráda, už tak se nemůžu 4.dílu dočkat.
Ano, četla jsem obě vydání, tedy i druhý díl, který musím souhlasit nebyl tak dobrý. Nechtěla jsem moc spoilerovat, ale musím se přiznat, že mě trochu mrzelo, jak to dopadlo.
Bianca a Wesley jsou úplně zlatí, jejich vztah mi učaroval.

Okomentovat