“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Recenze: Love at First Click

on středa 6. července 2011
Autor: Elizabeth Chandler
Originální název: Love at First Click
Tagy: YA, teen, romantické, současná fikce, oddechové čtení

Anotace:
Už jsem nemohla nadále popírat tu horkost v mých tvářich, když byl okolo Flynn. Zamilovala jsem se do kluka mé sestry.Na Flynnovi prostě něco je. Jasně, je vysoký, neuvěřitelně pěkný, tmavovlasý fotbalista, ale...je taky sladký a milý a jednoduše se s ním skvěle povídá. Mám štěstí, že jsem fotografka školních novin, protože můj foťák má rád Flynna skoro stejně jako já sama. Bohužel ale i jako moje sestra a neexistuje způsob, jak zachytit na fotkách jen Flynna, když je tu ona.

Ukázka:
"Tak co nechápeš?"
"Způsob, jakým lidé mluví a chovají se, jako když jsou šíleně zamilovaní, a pak bum, najednou už nejsou. Je to jako kdyby to všechno byla přetvářka. Jako jenom hra."
Rozdrtil kostku ledu. "No, někdy to je jenom hra."
"Tak jak pak můžeš někomu věřit, když není?"
Můj názor:

Hayley Caldwell je naprosto obyčejná středoškolačka, která fotí pro školní noviny a je skutečně dobrá v tom, co dělá. Žije společně s ovdovělým otcem a svou sestrou, s kterou by se od sebe nemohly lišit víc. Hayley vždycky byla se svým životem spokojená a nikdy Breeze nezáviděla její postavení na společenském vrcholu ve škole ani tu spoustu kluků, které měla jeji sestra na každém prstě. Jenže poté, co si připadá Breeze odstrkovaná kvůli fotbalu na druhou kolej a se svým přítelem Jaredem se rozejdou, čeká Hayley překvapení. Její sestra si totiž začíná s Jaredovým nejlepším kamarádem Flynnem, pro kterého má Hayley i její foťák tak trochu slabost. Být zamilovaná do sestřina kluka? To je přesně to, čemu se chce Hayley vyhnout. Tenhle úkol ale není zas taková hračka, když je Flynn všude a ukazuje se, že je stejně tak milý jako je hezký. Jenže je tu ještě Jared, který poslední dobou z nějakého důvodu vyhledává její společnost...

Na první pohled jeden z mnoha dívčích románu, jejichž děj lze předvídat už jen před samotným otevřením knihy. No a? I takového lehkého, oddechového čtení na jedno odpoledne je potřeba. A když vás to ještě pobaví a užijete si to, není na tom nic špatného. Pro mě to byla naprosto ideální volba pro začátek prázdnin.

Hlavní hrdinka výrazně nevyčnívá a jde si pěkně zlatou střední cestou. Prostě normální sympatická holka, kterou si oblíbíte, protože není přehnaně sebevědomá, na nic si nehraje, nemá vymytý mozek a je vtipná, upřímná. Její scény s Flynnem, který je mimochodem naprosté zlatíčko a úžasný starší bratr, si nejde nevychutnat a člověk cítí, jak něco visí ve vzduchu. Pěkný je i její vztah s Breeze - i když se někdy neshodnou, jsou to pořád sestry, které při sobě stojí už odjakživa a pomůžou si, když je třeba.

Příběh, ačkoliv čitelný, sebou však nepřináší klišé za klišé, lásku až za hrob a drama jak z telenovely. Přináší sebou nejen vztahy a lásku, ale zabývá se i důvěrou a její důležitostí.
Naopak vám zpříjemní den - je to svěží, rychlé, milé, úsměvné, zábavné.

2 komentářů :

Evk řekl(a)...

Jů! Pěkná recenze na pěknou knihu...

annejude řekl(a)...

Děkuju;)

Okomentovat