“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

X vs. Y (#5) + VÝSLEDKY (#4)

on neděle 17. července 2011
Po dlouhé době je hlasování u konce a víl a osudy mořských panen jsou zpečetěny. Právě mezi nimi jsem vás nechala vybírat a jak se to tedy má s výsledky? Cenu v kategorii X vs. Y si tentokrát domů odnášejí...chvilka napětí a fanfáry...

VÍLY

Stejně jako minule vás hlasovalo dohromady 25 - takže opět vám děkuju za účast:) - z čehož 17 z vás volilo pro vítězné víly a zbylých 8 se rozhodlo pro mořské panny.


Upřímně, ani s jednou rasou nemám moc knižních zkušeností, pokud vůbec nějaké, takže by bylo asi ode mě příliš troufalé vynášet nějaké přímočaré soudy. Omlouvám se tedy, že tentokrát článek nebude tak kompletní a obsahovat podrobnější shrnutí jako vždy.

Osobně dávám asi přednost vílám. Představa rybího ocasu místo dolní části těla je pro mě...no, nepředstavitelná, protože mám ráda svoje nohy:D Teoreticky patří mořské pany mezi druh víl, ale asi nebudu střílet naslepo, když řeknu, že většina z vás si představí takové ty krásné, které namísto obyčejné chůze téměř plují a tančí a obládají jakési kouzelné síly. Avšak co mi přijde o obou ras vtipné a řešila to i u minulého příspěvku, tak to jsou mužští jedinci. Nevím, od pradávna když se řekne vílá nebo mořská panna, skoro každý před sebou uvidí nějakou neodolatelnou krásku - málokdy krasavce. A jak se jim vůbec říká? Mořský panic a vílák?

Nadpřirozené fešáky a fešandy v různých formách už radši nechám na pokoji a seznámím vás s další X vs. Y anketou, jejíž téma bude znít:

CONTEMPORARY VS. PARANORMÁLNO


Vsadím se, že spousta z vás četla z obou žánrů něco. Někdy má člověk chuť odpočinout si od všech těch nadpřirozených bestií a stvůr a sáhne po nějaké oddechovce s normálními lidmi. Nebo naopak některým leze normálnost a obyčejnost leze krkem a zatouží po útěku od reality. Takže, čemu dáváte spíš přednost? Contemporary fikci nebo paranormálnu? Jsem zvědavá na vaše názory, tak se klidně osmělte a poděte se o ně se mnou:)

edit: Děkuju za upozornění od Luu - zřejmě asi všichni víte, co jsem měla na mysli pod pojmem "non-fikce" (YA lit. bez nadpřirozených prvků), jen se tomu prostě neříká non-fikce, takže se omlouvám za chybné použití:D Nevím, jak se contemporary/real-life fikci říká v češtině, takže zůstanu asi u těchto názvů:)

2 komentářů :

Luu řekl(a)...

Non-fikcia je literatúra faktu, nie beletria ;-)

annejude řekl(a)...

Sakra:D A nemáš prosím nápad, jak by se tomu žánru řeklo česky?:D

Okomentovat