“At some point, you just pull off the Band-Aid, and it hurts, but then it's over and you're relieved.”
- Looking for Alaska by John Green -

Posuď knihu podle obalu (#8)

on neděle 17. července 2011
Týdenní meme pořádané Syki.


CLARITY
(CLARITY #1)
- KIM HARRINGTON -


Anotace:

Když dokážete vidět věci, které ostatní ne, kde hledáte pravdu?

Clarity "Clare" Fern vidí věci. Věci, jež nikdo jiný vidět nemůže. Věci jako ukradené polibky a dlouho pohřbená tajemství. Všechno, co pro to musí udělat, je dotknout se určitého objektu a vize k ní přijdou samy. Je to dar. A prokletí.

Když je nalezeno tělo zavražděné dospívající dívky, Clařin ex-přítel chce, aby pomohla případ vyřešit - Clare je však na toho zahýbajícího blbce pořád naštvaná. Pak se ale její bratr - který má své vlastní nadpřirozené schopnosti - stane hlavním podezřelým a Clare se už nemůže nadále odvracet. Poté, co spojí své síly s Gabrielem, přitažlivým synem nového detektiva, musí se Clare ponořit do hlubin strachu, pomsty a touhy dopadnout vraha. Nezradí ji však její zrak ve chvílích, kdy jej bude potřebovat nejvíc?

•••

Po téhle knize už nějakou tu dobu pokukuju:) No a není se čemu divit, když se podíváte na její krásný přebal. Světlé a čisté odstíny, kde modrá a bíla působí skutečně nevinně a klidně. Malé siluety letících ptáků jsou rafinované a s mlhavým mořem jako pozadí to zdání jen posiluje, takže následné přečtení anotace může působit jako tvrdý návrat do reality. Dívka s vlasy vlajícími ve větru a tak neskutečně bledou kůži do celé scenérie "klid a mír" vyloženě pasuje. Její upřený pohled opravdu vyvolává pocit, že do vás vidí.

2 komentářů :

Minnie řekl(a)...

Clarity jsem četla nedávno a musím přiznat, že ačkoliv jsem do knihy vkládala velké naděje totálně mě zklamala. Přišlo mi, že autorka příběh sepsala během jízdy v autobuse, postavy ničím nezaujaly a hlavní zápletka mi přišla jak napsaná 10 dítětem. Naštěstí byla kniha extrémně krátka za dvě hodinky bylo po všem a já jen zírala :D Ale obálku má nádhernou, jestli se do ní pustíš musíš mi pak sdělit tvůj názor :)

annejude řekl(a)...

Koukala jsem, žes jí moc hvězdiček na GR nedala:D Očekávám od ní taky hodně, ale asi své nadšení zchladím:D
Pokusím se:)

Okomentovat